Navštíveno 9701x

25.10.2011, 12:07 |
Losky Ahoj, sháním sluchátka k xboxu a i na poslouchání filmů. Repráky mám Logitech z-5500, vím, že to není zázrak, ale jedou stejně na minimum, protože v paneláku to prostě nějak víc aplikovat nejde. Tak proto koukám na nějaká slušná sluchátka, ideálně s prostorovým zvukem. Doporučujete něco? Nebylo by k zahození, kdyby byla bezdrátová a jejich stanice posloužila pro pár sluchátek. Děkuju za tip

25.10.2011, 12:22 |
Losky Ještě dotaz ohledně těch Z-5500. Byl by problém nahradit přední satelity něčím dřevěným? Nevím, zda to něco utáhne.

25.10.2011, 12:31 |
Pajk Kup KOSS, super cena a měl jsem možnost porovnat s jinýma sluchátkama a oproti třeba Logitech dobrej nesmysl. Mám verzi UR40.

25.10.2011, 12:32 |
Pajk Jo a co je bezdrát, je na hovno.

25.10.2011, 13:30 |
Conan | Upraveno: 2011-10-25 13:31:32
Opět aktuální D-Test, není to seřazené:
Testované produkty Hodnocení
Sluchátka s aktivním potlačením hluku (zobraz v tabulce)
AKG K 390 NC dobře (63 %)
Audio-Technica ATH-ANC7b dobře (65 %)
Bose QuietComfort 15 dobře (69 %)
Creative Aurvana X-Fi dobře (62 %)
Panasonic RP-HC31E uspokojivě (58 %)
Panasonic RP-HC55E uspokojivě (57 %)
Sennheiser PX 360 BT uspokojivě (52 %)
Sony MDR-NC13 dobře (66 %)
Sony MDR-NC500D dobře (62 %)
Běžná sluchátka
AKG K 518 LE uspokojivě (58 %)
AKG Q 350 uspokojivě (49 %)
AKG Q 460 dobře (64 %)
Bose AE2 dobře (75 %)
Bose MIE2i dobře (67 %)
Creative Aurvana Live! dobře (77 %)
JVC HA-S600-B uspokojivě (59 %)
Koss UR/10 dostatečně (39 %)
Monster Beats solo uspokojivě (55 %)
Panasonic RP-HTX7 dobře (70 %)
Philips SHE9000 uspokojivě (57 %)
Philips SHO8801 dobře (60 %)
Philips SHO9560 dobře (61 %)
Pioneer HDJ-500 dobře (64 %)
Pioneer SE-MJ31 dobře (64 %)
Sennheiser CX 880i dobře (61 %)
Sennheiser HD 228 dobře (67 %)
Sennheiser HD 448 dobře (77 %)
Skullcandy HESH uspokojivě (55 %)
Skullcandy Lowrider uspokojivě (51 %)
Sony MDR-ZX500 dobře (62 %)
Sony MDR-ZX700 dobře (74 %)
WESC Conga dobře (60 %)
WESC Oboe uspokojivě (55 %)
tak UR40 hraju pekne hnusne. Lutujem toho kto si ich kupi..... len basy, ziadne stredy a sem tam nejaka vyska, a ten zvuk ako z kanalu.
Bezdratove su nahovno, to suhlasim, chyba tomu polovica pasma a zvuk ako z plechoveho hrnca z kompresiou.
Pokial chces slusne sluchatka, treba sa rozhodnut ci spunty, musle - uzavrete alebo otvorene atd.
Najlepsie hraju spunty - kvoli utesneniu a odhlucneniu, potom otvorene musle, ktore ale bohuzial rusia okolie a neizoluju okolity hluk az tak dobre a nakonci su uzavrete musle.
a samozrejme zalezi, do akej sumy sa chces zmestit...
z-5500 hraju praveze celkom slusne, nie je to az taka tragedia ako genius alebo ine znacky.

25.10.2011, 13:53 |
Pajk No třeba při hře v nich slyším, co v jiných ne - detaily jako kroky atd. Jako je jasný, že UR40 nejsou žádný top sluchátka, taky jsou jen za 1000Kč. Navíc chce to na hraní a na film a to si myslím, že postačí. Každopádně jsem je nijak zvlášť nedoporučoval, pouze značku KOSS s celoživotní zárukou.

25.10.2011, 14:14 |
All | Upraveno: 2011-10-25 14:15:45
Nejen UR40 ale všechny Kossy v každé cenové kategorii jsou na prd. Umí hlavně ty basy a ostatní pásmo ničehož nic. Nechce se mi hledat ale je tu někde vlákno o sluchátkách.
Ze značek, které vypsal Conan stojí za zmínku jen AKG, Audio Technica a Sennheiser. O ostatním bych vůbec neuvažoval. Z dalších značek Bayerdynamic, Grado, Shure, Jays s výborným poměrem cena vs. kvalita, Klipsch vyšší třídy. Dál je to o preferované konstrukci a investované částce.

25.10.2011, 14:30 |
Pajk Njn, už mlčím, asi prostě nechci moc. :D

25.10.2011, 14:31 |
Losky Trošku mi prdlo v hlavě a limit mám 5tis, pokud mě to fakt nadchne zvukem. Jinak mě ty Z-5500 bohatě stačí, jen by se mi víc líbilo poslouchat dřevo, proto sonduju, jestli to zvládne lepší repro. Všude kdysi v testech tvrdili, že jsou dost výkonné a asi na tom něco bude, když se vyrábí snad 10 let

25.10.2011, 14:44 |
Losky Raději bych bezdrátové, ale pokud to stojí za nic, tak drátové.

25.10.2011, 15:03 |
choze testy z D-test bych nebral vůbec v potaz.
je to tak jak napsal All.

25.10.2011, 15:05 |
Conan | Upraveno: 2011-10-25 15:05:42
choze: lepší než vybírat naslepo

25.10.2011, 15:10 |
choze Conan - nebo lépe, zeptat se tady ;)
Taky jsem nedávno vybíral a hledal, pročítal i recenze atd. atd. a vyšly mi pouze 2 adepti:
Phonak Audeo PFE 112
Sennheiser IE 8
Vyhrály Sennheisery a ikdyž se teprve rozehrávají (mám je cca týden), jsem s nimi hodně spokojen. Do 5000 jasná volba ;-)
Ale lepší poměr cena/kvalita budou mít ty Phonaky. Opět na ně všude pouze chvála.
Hodně inspirace jsem načerpal i tady:
[ Link ] =
celkom dobre je precitat si diskusiu pod konkretnymi sluchatkami na headphones.cz. a d-test by som tiez nebral vazne...

25.10.2011, 15:36 |
FSAL Milan: vitej a dej jim tak 300 h na rozehrani a urco investuj do Comply foam nastavcu, pze dodavany spunty stojej za hovno, ja uvazuju o custom nastavcich, i kdyz teda cenove vyjdou na pulku sluchatek
[ Link ]

25.10.2011, 15:43 |
Losky

25.10.2011, 15:46 |
Daryl (A)
s temi bezdraty:
[ Link ] u tohodle si dovolim tvrdit, ze se jedna o vyjimku

25.10.2011, 15:52 |
Daryl (A)
btw: ted taky uvazuju nad sluchatkama. Resim neco uzavreneho a asi ne pecky. Zaklad je pohodli ..aby mne po nekolika hodinach sluchatka nesraly (otlaky a podobne). Chci to do prace. Kolegynim muj styl muziky a hlasitost moc nevyhovuje a ja potrebuju na soustredeni zvukovou izolaci od okoli.

25.10.2011, 15:52 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-10-25 15:55:26
Tak já teda nevím, ale dotaz zněl na sluchátka pro doma, nejlépe bezdrátová...
Proč tady čtu, že bezdrátová mají polovinu pásma? (dnesku už máme pánové wi-fi a nebo bluetooth přenosy a IR či rádio už je minulost či výhrada levných modelů či značek). Stejně tak nechápu rady kup si špunty za bůra. To bych doma rozhodně nepoužíval, mě osobně je to nepříjemné a klasická sluchátka s mušlí a příjemným sametovým náušníkem jsou dle mě komfortem zcela jinde.
Losky: Máš nějakou představu o ceně? To cos dal rozhodně nee.

25.10.2011, 16:08 |
Losky Asi do 5tis. Víc do nich asi nedám.

25.10.2011, 16:17 |
Daryl (A)
TO bych videl na nejaky levnejsi model tech sennheiseru. Treba RS 180 ...
[ Link ]

25.10.2011, 16:24 |
Daryl (A)
mate nekdo zkusenost s AKG K 272 HD ?

25.10.2011, 16:52 |
Losky Mě docela zaujaly ty Sennheiser RS170, jsou to bezdraty. Třeba by mi i vyhovovaly. No, do měsíce je chci koupit, tak čas je vybírat

25.10.2011, 16:58 |
Daryl (A)
maniak: to je na mne nebo na Loskyho ? :) Pokud na mne, tak potrebuju pohodlny sluchatka a uzavreny. Tyhle s malyma usnicema bych an hlave nekolik hodin neudrzel. AKG K701 jsem taky koukal, ale nejsou uzavrenky.
[ Link ] k temhle se modlim uz nekolik let ...

25.10.2011, 17:15 |
Daryl (A)
Newman: ty ale asi neoslni primarne kvalitou, nybrz exkluzivitou (limitka). Zajimalo by mne porovnani s novym TOP modelem HD800, ktery se ted prodava za nejakych 30kkc a o kterem rikaji, ze nastavuje novy level v pojmu "reference".
Newman:
kdysi dávno, byvše ještě neznalý věci, jsem vystál frontu u stánku na výstavě HE Praha. Už tomu je pár pátků. Po asi hodině a půl se na mě dostalo. Jak možná už víte, patřím k lidem, pro které je muzika drogou života :-)
No k věci: tak tedy tato sluchátka jsem ze zvědavosti nasadil na hlavu, do CD nasadil svou oblíbenou muziku - starý rock ´70 a po pěti taktech to bylo jasné. Tohle nejsou sluchátka pro "normální" lidi. Tohle jsou sluchátka pro snobské onanisty, kteří potřebují "vidět", jakou měl kůň, z jehož ocasu byly vyrobeny smyčce houslistů, barvu ocasu.Neskutečný detail a prostor, ale tím to vadne. Jo, ještě neskutečná cena:-)
Pro "běžné" lidi tohle fakt není, celkem si nedovedu představit na těchto sluchátkách pslocuhat starý Zeppelíny či Black Sabbath,ale třeba proti gustu... Z HE90 prostě hraje šukací jazz, smyčcové kvarteto a Quattro stagioni, ale fakt nic víc. Je to jako bedny elektrostaty - super středy a ucinakené jemné výšky, ale muzika bez ťěla".
Přesto, že nepatřím už léta mezi sluchátkové nadšence, pár jsem jich zkusil na různých akcích, jen ze zájmu, různé Staxy, AKG, Sennheissery, či Bayery, ale s ohledem na trend dnešní doby vím, že mi mé Bayerydynamic DT990Pro vydrží až do smrti.
Trochu jsem se zakecal, ale chtěl jsem říct, kupovat drahá sluchátka od vedoucích výrobců nemá smysl, pokud jim člověk nadá patřičně kvalitní signál. Zapojovat i průměrná sluchátka v ceně kolem 5-8 tisíc do sluchátkového výstupu nějakého CD přehrávače fakt nemá smysl. V této kombinaci prostě nehraje opravdu nic. Ale když se sejde kombinace slušnějších sluchátek střední třídy (viz. zmíněné DT990) a lepšího sluchátkového zesilovače (viz například v A tříde diskretně zapojený sluchátkový zesilovač v předzesilovači Bryston BP25), je zvuk vcelku slušný a ne moc se*oucí.
Ale kupovat něco za litr a hrát z mobilu...To radši bdu poslouchat kosa na stromě:-)

25.10.2011, 17:47 |
Ravo | Upraveno: 2011-10-25 17:49:06
To Newman - nejsi sám komu se tyhle sluchátka prohánějí ve snech.
Při poslechu jsem zůstal stát s otevřenou hubou, až mě musel pán co je prezentoval jemně upozornit, abych si sednul že si ty sluchátka tohle nezaslouží - a měl ku**a pravdu :)
Ale jako Zdeny...je to naprosto mimo běžný život

25.10.2011, 17:58 |
Daryl (A)
Zdeny60: mam na tebe otazku. Myslis, ze sluchatkovy vystup z B&W MM-1 (aktivni repro k PC) lze povazovat za rozumny zdroj pro "prumerna sluchatka" za 5-8tis ? Repro jsou aktivni zcela, jelikoz maji i vlastni zvukovku (do PC se zapojuji skrze USB), takze bych cekal, ze ti svabi, kteri vybudi ty neodymy by mohly rozhejbat i rozumna sluchadla. Nebo se mam na to vysrat a koupit radeji sluchatkovej zesik s moznosti zapojeni optiky ? (kdyz uz, tak at mi to nekurvi nejaky svab v PC a jde to rovnou).

25.10.2011, 17:58 |
Losky Já potřebuji sluchátka, která bych připojil k těm z-5500 třeba přes optiku nebo jack a jelo to. Je to hlavně na hry, které mají 3d podpory a samotné repráky taky. Pak bych to měl občas na filmy z dvd. Chci aby u her byla dobře znát prostorovost. Nepotřebuji mikrofon. Třeba mě zaujaly i TurtleBeach, ale ten mikrofon taky něco stojí, tak radši ať ty peníze jdou do sluchátek

25.10.2011, 19:45 |
Losky Jinak co jsem tak nějak četl, nemám jasno v tom, zda je na ně potřeba nějaký zesilovač. Něco jsem četl na avmania.cz, ale nechápu to
Daryl:
tady to je sice trochu mé znalosti, protože neznám zapojení tvých aktivních soustav. Nicméně, sluchátka nejsou o výkonu koncového stupmně, protože ty konzumuješ rámcově stovky mW a navíc do relativně vysokých impedancí, takže tě moc nemusí zajímat ani výstupní proud.
Spíše mám opchybnosti o kvalitách přenosu dig. signálu a potažmo o výstupe běžné zvukovky v běžném PC/NTB užm nemám nejmenší pochybnosti - jsou nepoužitelné pro kvalitní poslech (v kombinaci s MP3 low bit-rate) a pak, celý řetězec je nezřídka tvořen jednoúčelovým IO, tedy víceméně vše na jednom čipu. Z toho plyne téměř nepoužitelný parametr přeslechů (definují prostor v nahrávce), dále odstupů SR (malá odolnost vůči pronikání různých rušivých signálů jak v PC/NTB, tak bohužel i v levěn navržených a vyrobených komponentech spotřební elektroniky, která je navržená tak, že je odraná až na dřeň.
Samosebou, zkus si, jak se ti bude zvuk líbit, ale nečekej zázraky. Je taky docela možné, že i přes low-cost konfiguraci bude výsledný zvuk nějakých slušnějších sluchátek dobrý a postačujícíc, ale spíše se obávám takových parametrů, jako je šum, přeslechy, zkreslení různých typů a nakonec i celkové podání zvuku jako je různé nepřirozené zabarvení, dané konstrukcí.
K druhému dotazu: pokud chceš ze sluchátek dosta výrazněji lepší zvuk, než je tvá původně zamýšlená konfigurace (tedy USB --> aktivní repro), pak zcela jistě toho dosáhneš i levným sluchátkovým zesilovačem, který napojíš na výstup D/A převodníku pomocí klasického propojení buď koaxem či optikou na výstup zvukové karty a z převodníku bude signál pokračovat již propojením cinch-cinch dál do sluchátkového zesilovače, na jehož výstupu bude něco jako sluchátka střední třídy (za střední třídu považuji já - coby postarší hifista) např. řadu AKD 4XX-5XX, tedy 400,401, 500,501, nebo Sennehiser HD580 a pod, Bayerdynamic DT770/880/990 a pod. v ceně kolem 3-6tCZK (nové, i second handy, lze sehnat, já svoje starší, ale výtečně hrající AKG 400 prodával letos za cenu kolem 1000 Kč na tomto foru).Jako tip na headamp = sluchátkový zesilovač - ti doporučím firmu například Casea, AQ, BV Audio a další řadu českých firem, které najdeš na webu. D/A přecodník - tam to je již otázka toho, kolik bys chětl do toho dát, ale nejlevěnjší a velmi dobré bude řešení například opět od Casea, nebo na různých hifi webech najdeš i domácí "profláknuté" výrobce (Karfík, TomasT - doufám, že mě nesežerou, že jim tu dělám reklamu). L"ze sehnat výhodně i sekáč.
Zvukovka např. ESI Juli a jiné, ale tady bruslím na velmi tenkém ledě, o PC vím jen to, že se na něm dá psat a občas se zakousne, že musí přijít kamarád mi to dát dohromady :-)
A zdoj zvuku: pokud PC? pak jedině los-less formáty typu flac, eac a pod., konverze a přehrávání pomocí Foobar a jiných programů do DAC, pak již analogová cesta.
PS: doma postavený PC s následujícími periferiemi přehrál malý, ale jasně patrný kusek můj referenční CD přehrávač Teac Esoteric DV50 v ceně asi 170.000Kč, to vše za zlomek této ceny (asi 40 tisíc - tedy PC, DAC, zvukovka, odladěný SW) a pak už jen klasický audio řetězec. Zdroj hudby byl ve flac či hi-res formátech, 24/96 i výše.

25.10.2011, 20:21 |
Losky | Upraveno: 2011-10-25 20:23:56
Tak už jsem z toho magor úplně. Tak asi takhle. Sluchátka bude krmit xbox360, který má výstup optikou.
Nebo můžu konzoli pomocí optiky propojit s repro z-5500.
Jen chci sluchátka s 5.1. Toť zatím vše:) Z repro by to šlo přes 3,5mm jack

25.10.2011, 20:39 |
Daryl (A)
Zdeny60: u tech akivnich soustav jde o nasleujici:
Repro jsou Bowers&Wilkins s vlastnim zesilovacem, ale i zabudovanou zvukovkou. Tudiz z pocitace jde jen digitalni signal ala optika ( pouze skrze usb, ktere navic umoznuje ovladani sestavy ).
Tudiz z tohoto pohledu se jedna v ramci PC asi o nejidealnejsi retez. PC zde prakticky do zvuku nijak nezasahuje.
Sestava Je to tato a pokud si neco prectes, urcite dokazes odpovedet na muj dotaz. Zda je to jako zesilovac pro kvalitnjsi sluchatka dostatecne, nebo musim koupit xtra sluchatkovej zesilovac.
[ Link ] Coby expert na hifi jiste dokazes dle uvedenych parameru danou vec posoudit.

25.10.2011, 20:42 |
Daryl (A)
Losky: sluchatka 5.1 neexistuji. Delji se nejake surroundove, ale tam se s cenou nevejdes. Kup ty sennheisery rs170/180 a budes spokojen.
Losky, myslím, že Tvá volba Sennheiser RS 170 je super pokud chceš prostorový zvuk a bezdrát. Nic lepšího v dané kategorii není, ale pozor! Prostorový zkuk není 5.1, ale pouze imitace na principu zpoždění a natáčení fáze některých kmitočtů a zvuk 5.1 to rozhodně nikdy nenahradí, stejně tak jako sluchátka nikdy nenahradí bedny... Já osobně bych se vybodnul na tlačítko souround a šel do modelu RS 180, který je zvukově výrazně lepší a mé lepší potlačení šumu. Na tom už se dá poslouchat i muzika... Zapojení budeš muset přes jack, protože z optiky si sluchátka nenapojíš. Musel bys mít leda D/A převodním se sluchátkovým výstupem, ale to je fin. mimo.
Jinak k tomu co zde padlo:
Orpheus je kýč za nesmysl, takové japonské STAXy zahrajou 100x lépe za lepší peníze když už jsme u toho...
Nový top model HD800 je revoluce, nevěřil jsem, ale je to tak a může za to hlavně konstrukce a pootočení měničů a jejich obrovská velikost. Porovnával jsem s top modely od AKG a Beyerdynamic a na ten prostor a zvuk jakoby z beden před hlavou prostě nic nemá. Jsou to první sluchátka, kde mám pocit ze zvuku v hlavě, ale ze skutečného prostoru a kapely před sebou...
Sluchátkový zesík je super věc, ale ne ke sluchátkám za bůra jak chtěl tazatel proboha!!! Občas to chce přečíst co tazatel chce.
Daryl: Vzhledem k tomu, že Bowersy jsou připojené přes USB a tudíš odpadá to co zdeny pomlouvá a to zvukovka v PC. Pak už je jen otázka toho, jak kvalitní je D/Ačko v těch repro a jak je řešen sluchátkový výstup, ale vzhledem k tomu, že Bowersy dělají i dobrá sluchátka za nemalé peníze, tak si nemyslím, že to v těch bedničkách nějak zásadně ošidili ;-)

25.10.2011, 20:50 |
Daryl (A)
Tuner#2: takze mam setrit a pod stomecek si nadelit ty HD800? :-)))

25.10.2011, 20:59 |
Losky Ok, ale např. tyhle mají víc repráčků. Potřebuji něco co aspo
ň bude dělat prostorový zvuk
[ Link ]

25.10.2011, 21:22 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-10-25 21:23:34
Daryl: Vyzkoušej a myslím, že pokud posloucháš přes sluchátka (což já ne) tak si je zamiluješ.
Losky: Nedej na reklamní triky ;-) BTW když to má teda 5.1 tak kam dali to .1 čili subwooferový kanál :-DDD

25.10.2011, 21:43 |
Losky Ok, radši mrknu na ty sterea

25.10.2011, 23:02 |
All Jako ostatní. Zvuk 5.1 vesluchátkách je utopie. Taky je fakt, že přijatelný sluchátkový zesík s D/A převodníkem jde koupit i za poměrně mrzký peníz. Já používám DAC+HeadAmp Zero Tianyun 09 Version (OPA 627 + USB). Není to žádný High End ale poslech se sluchátky Audio Technica ATH-AD900 dost slušný. Ten zesík se už tuším nedělá ale ojetina ve slušném stavu se dá občas koupit do 2500,- Kč. Raději bych koupil tohle sesluchátky za trojku než poslouchat sebelepší sluchátka z "běžné" zvukovky. Prohrab se třeba tady
[ Link ] Tohle poslouchám.

26.10.2011, 01:50 |
Losky Tak nakonec jsem to zatím vyřešil tak, že jsem objednal av receiver Pioneer VSX-821 a k tomu regálovky Heco Victa 301, to má portů a všeho dost a co se týče sluchátek, asi koupím ty Sennheisery RS 180

26.10.2011, 07:38 |
All Rozhodně bych se jich nebál. Sluchátka s kabelem za stejné peníze zahrají líp ale asi tak před čtyřmi lety jsem zkoušel nějaké Senny s rádiovým přenosem v ceně kolem 4000,- kaček. Model už si nepamatuju. Stály kousek od výlohy v krámu a já coural po chodníku (i za roh). Skoro celou dobu byl zvuk na solidní úrovni. Jen když už jsem byl daleko, pokud si to dobře pamatuju tak asi 30 m za stěnou, začal se objevovat šum a signál se rychle zhoršoval. Stejně si je ale najdřív vyzkoušej.

26.10.2011, 08:54 |
prohifi.cz | Upraveno: 2011-10-26 09:00:27
Určitě to chce předem poslechnout. Já pokukoval jeden čas pro sebe domů po AKG K701, ale několikrát jsem se na fórech lidí, co se tím zabývají, setkal s názorem, že přehrají vše přesně do puntíku tak, jak je to v nahrávce, a to příliš analyticky, takže vše zahrají se strojovou přesností, ale ve výsledku je ten zvuk nudil. Sám to neumím posoudit, ale něco na tom může být...
A chce to určitě i řešit co kdo poslouchá za muziku. Pokud třeba taneční muziku, tak tam by asi moc kvality HD800 neocenil. To spíše mají v oblibě netopýři, kteří poslouchají, jestli zpěvačka při zpěvu občas lehce mlaská rty :-)

26.10.2011, 09:25 |
Losky JInak pokud by někdo chtěl, ty Logitechy prodávám. 3500,- a jsou v 1A stavu.
taky se dívám po nějákých (nejspíš bezdrátových) sluchátkách k PS3 v cenové relaci kolem 2500Kč
docela mě zaujala tato novinka od Sony
[ Link ] co na ně říkáte? případně jaké zvolit v této ceně?
díky
sorry za OT
taky uvažuji o koupi sluchátek na domácí poslech a docela mě láká toto TECHNICS RP-DH1200E-S, co Vy na to?
Sluchátka bych asi kupoval od firmy, která se tím skutečně zabývá.
Zdeny60: koukám, že tady budou lidi se kterýma jsem se možná někde viděl v dobách časopisu Stereo a Video, Hi - Fi na výstavách v Praze apod.
dodnes mám uskladněných pár ročníků od prvního čísla
od zminovanych :-)
Newman: Takových je nás tady víc ;-) pamatujete ještě i HIT na výstavišti? To byl mazec jaké mega expozice tam tenkrát měli masové značky, holkám padali kozy z výstřihu, no radost pohledět :-DD o kvalitě Top audia ani nemluvě... NJ ta doba už je asi navždy pryč...
HIT jasný
si pomatuju jak bába na stánku vyndavala volne vstupenky ze Sterea.
a ja pak v Praglu u kasy na vystavisti cumel, kde to ty lidi porad berou a proc ja musel jit za penize.
JJ hezka to byla doba
prachy nebyly, takze jsem si psal nekam porad pro katalogy a prozival si takovej svuj svet.
Pak uz chteli za katalog QUADRAL (repro) asi 200,- tak jsem to utnul :-))))))))

27.10.2011, 09:02 |
nome tak set mě tou debatou docela navnadili :-) tak sem v´čera vyrazil a taky si nějaké "lepší sluchadla pořídil"
vzhledem k tomu že slouží na poslech při běhu a na poslech filmů z ntb v posteli tak sem koupil SENNHEISER cx300 II. Nečekal sem to ale je to opravdu velkej rozdíl oproti stávajícím sluchdlům. až mě to překvapilo

28.10.2011, 08:01 |
jasisoft | Upraveno: 2011-10-28 08:02:52
nome: keby si sa opytal, zistil by si, ze cx300II su predrazene svine s priemernym zvukom, ktore su takisto ako prva generacia strasne kazove a po case same odidu (prestane hrat jedno sluchatko, pripadne zacne piskat a pod). A napriklad creative EP630 je uplne to iste za ovela nizsiu cenu, respektive su o viac ako polovicu lacnejsie.
Radsej si mal vyskusat ine znacky v tej sitej cene a bol by si ovela viac prekvapeny.... napriklad klipsch, a-jays, ultimate ears, shure....

28.10.2011, 12:37 |
wefa CHlapi máte nějaké stránky, které řeší právě problematiku Hifi a je možné tam pochytit nějaká moudra? Něco kde si člověk opravdu počte a něco s edozví, ne jen obyčejné články? Něco mimo AVmanii...

28.10.2011, 13:38 |
Zdeny60 | Upraveno: 2011-10-28 13:41:37
[ Link ] www.hifinazory.cz
www.highendforum.cz
Lepší u áus v CR nejsou a i tak musíš brát tak 50% info s rezervoou.
Relevanmtní info zde dávají členové:
zejména: Kazzatel (pan pavel Dudek), PMA, Renown, v teorii a analýzách nick Aleska, je zde hodně členů, kteří mají doma milionové aparáty, ale ti sem moc nechodí (nedivím se, radši si užívají hudbu, než aby tu blekotali o nesmrtelnosti chrousta:-) )...

28.10.2011, 13:49 |
wefa Supr, děkuji!

08.11.2011, 11:01 |
Daryl (A)
tak vybrano a koupeno.
AKG K 272 HD

08.11.2011, 13:41 |
Daryl (A)
prej lepsi uzavrenky nejsou :) A prej je muzu mit na hlave i 10 hodin (coz potrebuju).
Zitra poreferuju :)

08.11.2011, 13:56 |
FSAL lepsi uzavrenky nejsou? asi si chtel dodat v dany cenovce, resp ten nekdo, kdo to tvrdil

08.11.2011, 14:05 |
Daryl (A)
znas lepsi ? Uzavrenky ? Otevrene jsou samozrejme kvalitnejsi ..ale ja potrebuju uzavrenou koncepci kvuli izolaci.

08.11.2011, 14:37 |
FSAL proste tvrdit o sluchatkach za 4k, ze lepsi uzavrenky nejsou, je blbost, v dany cenovy kategorii je to dost mozny, navic u AKG, ale je spousta jinejch circumauralnich uzavrenejch sluchatek v podstatne vyssich cenovkach, ktery je prehrajou

08.11.2011, 14:44 |
All Jako FSAL a pro příklad třeba ULTRASONE edition8 palladium
FSAL: Kromě Denonů a Beyerdynamiců za 23tKč opravdu o ničem běžně dostupným nevím, Ty ano?

08.11.2011, 14:51 |
All | Upraveno: 2011-11-08 14:53:41
No já bych třeba zkusil Bowers & Wilkins P5 za sedmičku. Zkusil protože mi chybí osobní zkušenost ale proti 272 HD bych si na ně snad i vsadil. Minimálně by to bylo zajímavé srovnání. No a taky bych zkusil dva další modely od Ultrasone.

08.11.2011, 14:58 |
FSAL | Upraveno: 2011-11-08 14:59:55
All: to sou ale supra-auralni uzavrenky ty P5, ale ty bych taky volil, kdybych chtel nekdy opustit svoje IEM (Senny IE8)
ale jinak jak pise T#2, tak Beyery, Denony, dal bych hledal mezi Ultrasonama, Audio Technicou, ael o to nejde, co konkretniho, jen bych proste netvrdil, ze tydle konkretni sou nejlepsi ...
All: P5tky hrajou dobře, ale přece jen ta kůže versus "látka" a celké pojmutí uší u AKG hraje do karet pro celodenní nošení.

08.11.2011, 15:01 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-11-08 15:02:16
FSAL: Pak OK, ale oni prostě do té ceny co Daryl chtěl nemaj konkurenci a nad ní už lítáme v 20tkč + a prakticky nic mezi není...

08.11.2011, 15:50 |
Daryl (A)
All: P5 od B&W mam, ale s tim na hlave 10 hodin nevydrzim .. to jsou sluchadla k ipodu, ne na tyhle urovni
Ozivim tema, manzelka by rada k mobilu bezdratovy sluchatka, ale spunty, nema nekdo nejake doporuceni?

28.04.2014, 14:31 |
nome bezdratove spunty ? to asi existuje ne ?!?
ACEMajky: pokud myslíš jakoby bluetooth nebo NFC handsfree, tak já jsem sháněl něco levnýho (do posilovny) a protože mám telefon Sony, tak jsem měl docela radost, že solidní recenze měly právě Sony. Používám tohle:
[ Link ]
ukazu doma, ale to by ji mohlo vyhovovat
tak se taky přidám :-D
chci vyzkoušet něco nového, ale nevím ....
doposud sem měl Sennheiser HD215 (asi 8let) a Kossy Porta Pro.
Nooo a když porovnám oba tyto modely tak:
*Sennheiser HD215
+ hezky vykreslené středy
- po delším pouslouchání tlačí
- slabší bassy a musí se equalizovat
- mohutnost a velikost
Koss:
+ dostatek bassů
+ netalčí
- zahuhlané středy a málo vejšek
- zvuk leze ven
Hlavním kritériem při výběru nových sluchadel je:
* dostatek bassů jako maj Porty
* nižší impedance nebo větší citlivost (nechci sluchátkovej zesik)
* malá velikost
* útlum ven (nechci nikoho rušit)
cena + - 4 až 5tis
Co Sennheiser HD25-1?

04.05.2014, 16:17 |
Draxx No sluchatka za pet tycek uz si dle me zadaji aspon nejakej sluchatkovej zesik. Ale jinak se za ty prachy daji bez problemu koupit
[ Link ] nebo
[ Link ] nebo
[ Link ]